0 0
Ragú z mletého masa a kapusty zapečené s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ragú z mletého masa a kapusty zapečené s bramborovou kaší

    Postup přípravy

    Pro 3 osoby budeme potřebovat:

    • 250 g mletého vepřového masa
    • 50 g slaniny
    • 6 listů kapusty
    • 2 stroužky česneku
    • 1 dl bílého vína
    • 1 dl rajčatového pyré
    • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 1 cibule
    • několik snítek čerstvé majoránky
    • chilli koření
    • sůl
    • olej

    Bramborová kaše

    • 6 brambor
    • 30 g másla
    • 1 dl mléka
    • 0.5 dl šlehačky
    • kmín vařený s bramborami v čajovém sítku
    • sůl

    Na dochucení

    • 3 stroužky česneku
    • 10 g másla

    Postup:

    Oloupeme brambory, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín v čajovém sítku a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, přihodíme máslo, necháme rozpustit a rozmělníme šťouchadlem na brambory. Přilijeje ohřáté mléko a vyšleháme na kaši.

    V mezičase oloupeme cibuli a česnek a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dále restujeme. Vložíme maso, vařečkou oddělíme na drobné kousky a opékáme. Přidáme i na kostičky nakrájenou kapustu, ze které odstraníme tvrdá žebra. Podlijeme vínem, okořeníme solí, majoránkou a chilli a necháme vydusit. Zakápneme rajčatovým pyré, sojovkou a přihodíme sušené droždí.

    Zapékací misku vytřeme olejem, rozprostřeme do ní masovou směs a na ní navrstvíme kaši.

    Na malé pánvičce rozpustíme zbytek másla a na něm necháme jen lehounce zrůžovět na plátky nakrájený česnek. Opečeným česnekem kaši polijeme. Dáme do rozpálené trouby (180 st. C) pod gril a grilujeme asi 20 minut, až kaše začne zlátnout.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Špaldový koláč s mákem a švestkami
    další
    Výlet do Letňan na For gastro

    Přidejte svůj komentář