0 0
Rajčatová polévka s parmazánovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Polévka
750 g rajčata plně vyzrálá
5 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
2 ks zeleninové bio polévkové koření nebo zeleninový vývar
1 ks cibule
1 lžíce máslo
tymián čerstvý
čerstvě mletý pepř
sůl
cukr
citrónová šťáva
Knedlíčky
100 g parmazán nebo Grana Padano
30 g dětská krupička
20 g pšeničné otruby nebo strouhanku
1 ks vejce
sůl
mletý pepř

Rajčatová polévka s parmazánovými knedlíčky

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Na sluníčku rajčata na větvičce dozrávají postupně. Takže dokonale červeno-červená rajčátka, která koupíme
v supermarketu, brala nikoliv lázeň sluneční, ale umělou.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Knedlíčky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na kostičky a osmažíme jí v kastrolu na másle dorůžova. Přidáme na kousky rozkrájená, vroucí vodou spařená a oloupaná, rajčata. Tymián, bobkový list a nové koření zabalíme do kousku gázy a zavážeme bílou nití. Tento balíček vložíme do rajčat. Není to sice nutné, ale ulehčí nám to na konci přípravy práci s odstraněním koření z polévky. Přidáme i bujón a pepř. Chvilku restujeme, pak zalijeme asi litrem horké vody a vaříme přibližně 15 minut.

2
Hotovo

Vytáhneme balíček s kořením a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Jsou-li rajčata nevýrazné chuti, můžeme ještě doladit citrónovou šťávou, cukrem a solí.

3
Hotovo

V mezičase si nastrouháme sýr, smícháme s vejcem, solí, otrubami, krupičkou a pepřem. Lžičkou nabíráme husté těstíčko a koulíme kuličky (cca 16 ks). Vkládáme do vroucí vody a od té doby, co vyplavou na hladinu vaříme 1 minutu. Vaříme je zvlášť a vkládáme až do polévky na talíři.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cuketové matjesy
další
Pikantní cizrnové zobání

Přidejte svůj komentář