0 0
Rajská omáčka s čerstvými rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rajská omáčka s čerstvými rajčaty

    Postup přípravy

    Sdílet

    Syn je na rajskou expert a od malička patří k jeho nejoblíbenějším jídlům. Dneska jsem ho dostala :), vzpomněla jsem si na nejlepší rajskou, kterou jsem před mnoha lety ochutnala u manželovy babičky. Ani nevím, proč jsem na ní zapomněla… Tenkrát jí babička vařila v létě, z plně vyzrálých rajčat. Já se do ní pustila v dubnu, tak jsem dala rajčat méně a pomohla si rajčatovým pyré.

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 3 plátky zadního hovězího
    • 200 ml rajčatového pyré
    • 40 g másla
    • 5 kuliček nového koření
    • 4 větší rajčata
    • 3 bobkové listy
    • 3 snítky tymiánu
    • 2 hřebíčky
    • 1 větší cibule
    • 1/2 zeleninového bio bujónu
    • kousek celé skořice
    • čerstvě mletý pepř
    • na dochucení sůl, cukr, citrónová šťáva
    • houskové knedlíky

    Postup:

    V kastrolu rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme naklepané a opepřené hovězí plátky (nesolíme). Z obou stran necháme zatáhnout. Puštěnou šťávu vydusíme. Stále hlídáme, aby se nám máslo nepřipálilo. Potom zalijeme trochou vody, přidáme všechno koření a bujón, přiklopíme a opět vydusíme. Takto pokračujeme, až je maso téměř měkké. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, která pokrájíme a přidáme k masu. Zalijeme rajčatovým pyré, naředíme trochou vody a vaříme do změknutí masa. Měkké maso přendáme do jiného kastrolu a přes cedník na něj propasírujeme hotovou omáčku. Omáčku naředíme do požadované hustoty, případně dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou a ještě prohřejeme. Omáčku není třeba zahušťovat.

    V mezičase si uvaříme houskové knedlíky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Aprílový dárek
    další
    Krůtí špízy se zelenými fazolkami
    předchozí
    Aprílový dárek
    další
    Krůtí špízy se zelenými fazolkami

    Přidejte svůj komentář