Postup přípravy
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 5 rajčat
- 1 rajčatové pyré
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- hrst mražených fazolek
- kousek zelené části pórku
- 2 růžičky brokolice
- olivový olej
- citronová šťáva
- chilli, oregano (nejlépe čerstvé)
- 2 kostky zeleninového bio bujonu
- 1,3 l vody
- 1 lžíce Gustinu
Postup:
Do kastrolu vlijeme trochu oleje, zesklovatíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme oloupanou a na kolečka nastrouhanou mrkev a chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, rajčatové pyré, fazolky, bujon a koření a vaříme asi 8 minut. Pak přidáme pokrájený pórek a na drobné růžičky rozebranou brokolici a vaříme pět minut. Gustin rozmíchaný ve lžíci vody vlijeme do polévky a dochutíme citronovou šťávou. Přibližně po minutě je polévka hotová.