0 0
Raw makové kuličky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Raw makové kuličky

  • Středně náročné

Postup přípravy

Jako první pravděpodobně ochutnali brusinky američtí Indiáni a jejich chuť vystihli i v názvu. Říkali jim „hořké bobule“. Používali je především k dezinfekci ran po zasažení jedovatým šípem a k léčení. Hawk…

Na cca 40 kuliček budeme potřebovat:

  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g mandlí
  • 80 g mletého máku
  • 50 g kokosu + trocha na obalení kuliček
  • 40 g medu
  • 10 g kokosového tuku

Postup:

Mandle a brusinky namočíme asi na 4 hodiny do studené vody (každé zvlášť). Z brusinek vodu slijeme a mandle lovíme z vody a loupeme slupku. Nebojte, jde to docela dobře. Potom oboje vložíme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme rozředit medem a kokosovým tukem. Když je hmota rozmixovaná, přidáme kokos a mletý mák a pořádně promícháme.

Lžičkou oddělujeme kousky a válíme kuličky, které obalujeme v kokosu. Uchováme v lednici a rychle spotřebujeme. Kuličky jsem dělala k snídani, ale pravděpodobně nám ozdobí i vánoční stůl 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Linecký koláč s jablky a mandlemi
další
Rýžové placičky s uzeným lososem

Přidejte svůj komentář