0 0
RAW pomazánka z kešu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

RAW pomazánka z kešu

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • 150 g kešu ořechů natural
    • 2 vrchovaté lžičky lahůdkového sušeného droždí
    • 2 velké stroužky česneku
    • 2 lžíce citrónové šťávy
    • 1 dl vody
    • pořádný trs pažitky
    • kousek zelené a kousek červené chilli papričky
    • sůl

    Postup:

    Kešu ořechy namočíme na noc do studené vody (nebo aspoň na 6 hodin). Potom vodu vylijeme, ořechy propláchneme a opět slijeme. Přesypeme je do mixéru, doplníme 1 dl čerstvé vody, droždí, ochutíme prolisovaným česnekem, citrónem, solí a rozmixujeme. Chilli nakrájíme na velmi droboučké kostičky a přidáme k pomazánce. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky. Také ji přidáme k pomazánce a zamícháme. Ochutnáme a dochutíme dle přání.

    Mažeme na raw chlebové placky nebo použijeme jako dip k čerstvé zelenině.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Letní okurková polévka
    další
    Mini cheesecaky s ovocem

    Přidejte svůj komentář