0 0
RAW pomazánka z kešu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

RAW pomazánka z kešu

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 150 g kešu ořechů natural
  • 2 vrchovaté lžičky lahůdkového sušeného droždí
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 dl vody
  • pořádný trs pažitky
  • kousek zelené a kousek červené chilli papričky
  • sůl

Postup:

Kešu ořechy namočíme na noc do studené vody (nebo aspoň na 6 hodin). Potom vodu vylijeme, ořechy propláchneme a opět slijeme. Přesypeme je do mixéru, doplníme 1 dl čerstvé vody, droždí, ochutíme prolisovaným česnekem, citrónem, solí a rozmixujeme. Chilli nakrájíme na velmi droboučké kostičky a přidáme k pomazánce. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky. Také ji přidáme k pomazánce a zamícháme. Ochutnáme a dochutíme dle přání.

Mažeme na raw chlebové placky nebo použijeme jako dip k čerstvé zelenině.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Letní okurková polévka
další
Mini cheesecaky s ovocem
předchozí
Letní okurková polévka
další
Mini cheesecaky s ovocem

Přidejte svůj komentář