0 0
Rebarboro-malinové crumble

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rebarboro-malinové crumble

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 3-4 menší řapíky rebarbory
    • 200 g malin
    • 100 g čerstvého krémového sýru
    • 1 lžíce cukru

    Drobenka

    • 4  lžičky třtinového cukru s naloženou vanilkou
    • 4 lžíce jemných vloček
    • 4 lžičky másla
    • máslo na vymazání zapékacích mističek

    Postup:

    Malé zapékací mističky vymažeme silně máslem. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Smícháme s malinami a cukrem a rozdělíme do mističek. Do každé mističky přidáme čtvrtinu sýru a posypeme drobenkou připravenou užmouláním cukru, vloček a másla.

    Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 20 minut, až začne drobenka jemně růžovět. Můžete servírovat jak horké, tak vychladlé.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem
    další
    Gulášová polévka

    Přidejte svůj komentář