1 0
Restované kousky zeleniny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Restované kousky zeleniny

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 7 větších žampiónů
    • 7 vyzrálých rajčat
    • 4 větší stroužky česneku
    • 2 snítky rozmarýny
    • 1 žlutá paprika
    • 1 červená paprika
    • 1 cibule
    • 1 zelená chilli paprička
    • 1 malá cuketa
    • 1/2 lilku
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • sojová omáčka
    • olivový olej

    Postup:

    Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Vše nakrájíme na kusy, chilli na kroužky. Česnek a cibuli na plátky. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet.
    Připravíme si dvě pánve s olivovým olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu a dáme tam zmíněný kastrol a do něj budeme sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla.
    Na pánvi na oleji postupně orestujeme připravenou zeleninu a vždy přesypeme do kastrolu a přikryjeme pokličkou. Zeleninu vždycky jemně osolíme. Restujeme tak, aby zelenina zůstala trošku křupavá. Na jedné pánvi orestujeme najednou cibuli, česnek, posekanou rozmarýnu a chilli a když začne chytat zlatavou barvu, zakápneme je sojovkou. Ta dá následně celému jídlu výbornou chuť.
    Hotovou zeleninu promícháme dohromady, rozdělíme na talíře a puštěnou šťávičku přelijeme na zeleninu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Křehký koláč s mákem a rebarborou
    další
    Vaříme, pečeme a mlsáme s levandulí
    předchozí
    Křehký koláč s mákem a rebarborou
    další
    Vaříme, pečeme a mlsáme s levandulí

    Přidejte svůj komentář