1 0
Restované kousky zeleniny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Restované kousky zeleniny

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 7 větších žampiónů
  • 7 vyzrálých rajčat
  • 4 větší stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýny
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 malá cuketa
  • 1/2 lilku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sojová omáčka
  • olivový olej

Postup:

Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Vše nakrájíme na kusy, chilli na kroužky. Česnek a cibuli na plátky. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet.
Připravíme si dvě pánve s olivovým olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu a dáme tam zmíněný kastrol a do něj budeme sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla.
Na pánvi na oleji postupně orestujeme připravenou zeleninu a vždy přesypeme do kastrolu a přikryjeme pokličkou. Zeleninu vždycky jemně osolíme. Restujeme tak, aby zelenina zůstala trošku křupavá. Na jedné pánvi orestujeme najednou cibuli, česnek, posekanou rozmarýnu a chilli a když začne chytat zlatavou barvu, zakápneme je sojovkou. Ta dá následně celému jídlu výbornou chuť.
Hotovou zeleninu promícháme dohromady, rozdělíme na talíře a puštěnou šťávičku přelijeme na zeleninu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Křehký koláč s mákem a rebarborou
další
Vaříme, pečeme a mlsáme s levandulí
předchozí
Křehký koláč s mákem a rebarborou
další
Vaříme, pečeme a mlsáme s levandulí

Přidejte svůj komentář