0 0
Řezy s mákem a jablíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Řezy s mákem a jablíčky

    Postup přípravy

    Na formu o velikosti 30 x 18 cm budeme potřebovat:

    Těsto

    • 180 g polohrubé mouky
    • 60 g třtinového cukru
    • 110 g másla
    • 1 vejce
    • 1/2 prášku do pečiva
    • špetka soli

    Náplň

    • 200 g mletého máku
    • 40 g agávového sirupu nebo tekutého medu
    • 3 velká jablka
    • 1 lžička kukuřičného škrobu

    Postup:

    V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidáme na malé kostičky rozkrájené studené máslo a vejce a rychle zpracujeme v těsto. Kuchyňských robot nám s tím může dost pomoct 🙂 . Potom kousek těsta oddělíme, zabalíme do mikroténu a šoupneme na chvíli do mrazáku. Větší kus těsta dáme taky do sáčku a odložíme na půl hodiny do lednice.

    Umeleme si mák, oloupaná jablíčka nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s mákem. Přidáme sirup, škrob a promícháme.

    Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyndáme z lednice, trochu si ho předválíme. Ideálně si ustřihneme větší kus pečícího papíru, přeložíme napůl, mezi papíry vložíme těsto a válečkem rozválíme tvar co nejpodobnější formě. Pak těsto z papíru překlopíme do formy a dotvarujeme ke krajům. Na těsto pravidelně rozvrstvíme makovou hmotu. Těsto ztuhlé z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle přímo na mák.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Medové bonbóny se semínky
    další
    Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory

    Přidejte svůj komentář