0 0
Rigatony s francouzským sýrem a šalvějí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rigatony s francouzským sýrem a šalvějí

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 250 g těstovin, např. rigatony
    • 120 g pórku
    • 100 g jemného francouzského zrajícího sýru
    • 15 lístků šalvěje
    • 2 větší stroužky česneku
    • cca 1 dl šlehačky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle instrukcí v návodu. Během vaření těstovin si připravíme omáčku. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou šalvěj. Když začne česnek růžovět, přidáme pokrájený pórek, a na kousky nakrájený sýr. Osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme šlehačkou. Zahříváme dokud se sýr nerozpustí.

    Uvařené těstoviny slijeme a v pánvi smícháme s omáčkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Polévka z dýně Hokaido s ovocem a kokosovým mlékem
    další
    Špeko-kapustové knedlíky se špenátem

    Přidejte svůj komentář