0 0
Risotto s černou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Risotto s černou čočkou

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 200 g rýže Arborio
    • 100 g černé čočky Beluga
    • 12 cherry rajčátek
    • 40 g mraženého hrášku
    • 40 g mražené kukuřice
    • 2 kostky zeleninového bio bujónu
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 střední cibule
    • 1 dl suchého bílého vína
    • hrst posekané pažitky
    • olivový olej
    • trocha strouhaného sýru parmazánového typu

    Postup:

    Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka (cca 25 minut). Svaříme si bujóny s cca 6 dl vody. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a necháme zesklovatět na troše olivového oleje. K orestované cibuli přisypeme suchou rýži a promícháme, až se celá obalí olejem. Zalijeme vínem a necháme vydusit. Potom postupně podléváme vývarem z bujónů a uvaříme doměkka (cca 18 minut). Hotová rýže by měla být dost mokrá a šťavnatá.

    Krátce před dovařením čočky k ní přidáme hrášek a kukuřici. Z uvařené čočky slijeme vodu a promícháme jí s rýží. Cherry rajčátky překrojíme napůl a řeznou stranou je na chvíli necháme opéct na pánvi na olivovém oleji. Potom je také přimícháme k rýži. Přidáme pažitku a rozdělíme na porce. Na talířích posypeme strouhaným sýrem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Křehký koláč s malinami a borůvkami
    další
    Bezlepkové semínkové krekry

    Přidejte svůj komentář