Postup přípravy
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 200 g rýže Arborio
- 100 g černé čočky Beluga
- 12 cherry rajčátek
- 40 g mraženého hrášku
- 40 g mražené kukuřice
- 2 kostky zeleninového bio bujónu
- 2 velké stroužky česneku
- 1 střední cibule
- 1 dl suchého bílého vína
- hrst posekané pažitky
- olivový olej
- trocha strouhaného sýru parmazánového typu
Postup:
Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka (cca 25 minut). Svaříme si bujóny s cca 6 dl vody. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a necháme zesklovatět na troše olivového oleje. K orestované cibuli přisypeme suchou rýži a promícháme, až se celá obalí olejem. Zalijeme vínem a necháme vydusit. Potom postupně podléváme vývarem z bujónů a uvaříme doměkka (cca 18 minut). Hotová rýže by měla být dost mokrá a šťavnatá.
Krátce před dovařením čočky k ní přidáme hrášek a kukuřici. Z uvařené čočky slijeme vodu a promícháme jí s rýží. Cherry rajčátky překrojíme napůl a řeznou stranou je na chvíli necháme opéct na pánvi na olivovém oleji. Potom je také přimícháme k rýži. Přidáme pažitku a rozdělíme na porce. Na talířích posypeme strouhaným sýrem.