0 0
Risotto s černou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Risotto s černou čočkou

  • Středně náročné

Postup přípravy

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 200 g rýže Arborio
  • 100 g černé čočky Beluga
  • 12 cherry rajčátek
  • 40 g mraženého hrášku
  • 40 g mražené kukuřice
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 1 dl suchého bílého vína
  • hrst posekané pažitky
  • olivový olej
  • trocha strouhaného sýru parmazánového typu

Postup:

Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka (cca 25 minut). Svaříme si bujóny s cca 6 dl vody. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a necháme zesklovatět na troše olivového oleje. K orestované cibuli přisypeme suchou rýži a promícháme, až se celá obalí olejem. Zalijeme vínem a necháme vydusit. Potom postupně podléváme vývarem z bujónů a uvaříme doměkka (cca 18 minut). Hotová rýže by měla být dost mokrá a šťavnatá.

Krátce před dovařením čočky k ní přidáme hrášek a kukuřici. Z uvařené čočky slijeme vodu a promícháme jí s rýží. Cherry rajčátky překrojíme napůl a řeznou stranou je na chvíli necháme opéct na pánvi na olivovém oleji. Potom je také přimícháme k rýži. Přidáme pažitku a rozdělíme na porce. Na talířích posypeme strouhaným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Křehký koláč s malinami a borůvkami
další
Bezlepkové semínkové krekry

Přidejte svůj komentář