0 0
Risotto s hlívou ústřičnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Risotto s hlívou ústřičnou

    Postup přípravy

    Na první pohled nic není, jak se zdá. Píšu vám tu recept na vegetariánské jídlo a nakonec se na netu dočtu, že hlíva ústřičná je masožravá!! Tak si to teda přeberte 😀

    Na 3 pořádné porce budeme potřebovat:

    • 400 g plodnic hlívy ústřičné
    • 390 g rýže Arborio
    • 40 g másla
    • 40 g strouhaného sýru parmazánového typu
    • 3 dl bílého vína
    • 5 dl zeleninového vývaru nebo vývar ze 2 bio bujónů
    • 3 stroužky česneku
    • 2 cibule
    • čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Hlívu rozkrájíme na kousky a ve velkém kastrolu orestujeme na olivovém oleji. Když začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Restujeme, až cibule zesklovatí. Přisypeme suchou rýži a mícháme, až se obalí olejem. Potom zalijeme polovinou vína, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme víno vydusit. Trvá to opravdu jen chviličku, tak od sporáku v žádném případě neodcházíme. Risotto vyžaduje společnost.

    Když se víno vydusí, přilijeme zbytek a zase přiklopíme a necháme vydusit. Potom postupně přiléváme vývar, asi na 3x a proces opakujeme. Potom už rýži začneme ochutnávat, protože by mohla být hotová tak akorát. Nebude to trvat déle než 20 minut. Před dokončením přidáme máslo a necháme rozpustit. Opepříme a přisypeme strouhaný sýr. Zamícháme a můžeme podávat. Rissoto má být vláčné, mokré a zrnka rýže na skus.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Cuketový koláč s tempehem a kukuřicí
    další
    Makový dort s pudinkem

    Přidejte svůj komentář