Ingredience
Roláda
- 1 vepřová panenkavelká
 - 100 g čerstvý sýr typu Lučina
 - 50 g čedar
 - 50 g šunka od kosti
 - BBQ omáčka
 - chilli vločky
 - olej
 Omáčka
- 50 ml bílé víno
 - 50 g máslo
 Příloha
- 10 brambory Grenaille
 - 750 ml zeleninový vývar
 - 60 g máslo
 - 2 větvičky tymián
 A ještě
- 5 rajčata
 - olivový olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Nejdřív si oloupeme brambůrky, rozpůlíme, nasypeme do kastrolu a zalijeme osoleným vývarem těsně nad brambory. Přidáme máslo, tymián a za mírného probublávání vaříme cca 30 minut.  | 
2 Hotovo  | Panenku zbavíme tučných kousků. Ostrým nožem podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme az k prkénku. Každou půlku ještě rozkrojíme a stranu jakoby rozrolujeme. Opakujeme na druhé straně. Celou plochu pak zakryjeme mikrotenovým sáčkem a rozklepeme paličkou. Potřeme po celé ploše BBQ omáčkou a poklademe plátky šunky. Čerstvý sýr smícháme s nastrouhaným čedarem a chilli vločkami. Směs navrstvíme podélně doprostřed panenky a nožem rozvrstvíme směrem k sobě.  | 
3 Hotovo  | Od sebe ke vzdálenějšímu kraji roládu zavineme a svážeme kuchyňským provázkem. Rozpálíme pánev (ideálně takovou, která jde vložit do trouby) a kápneme do ní trochu oleje. Rozpálíme troubu na 210 st. C. Roládu vložíme do rozpálené pánve a ze všech stran opečeme rychle dozlatova.  | 
4 Hotovo  | Pak strčíme do rozpálené trouby na cca 15-18 minut. Upečenou roládu zabalíme do alobalu a do pánve kápneme bílé víno a až vysyčí, přidáme máslo. Můžeme přidat i trochu vývaru z brambor. Dle chuti osolíme. Stáhneme z plotny a necháme rozpustit.  | 
5 Hotovo  | Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme na 3cm plátky. Puštěnou šťávu z alobalu přidáme k omáčce. V mezičase rozpálíme grilovací pánev, rajčata příčně přepůlíme, potřeme olejeme a řeznou plochu položíme na pánev. Opečeme.  | 










