0 0
Rozmarýno-sýrová bagetka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rozmarýno-sýrová bagetka

    Postup přípravy

    Na velikost biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

    Na těsto

    • 250 g hladké mouky
    • 125 ml vlažné vody
    • 3 g sušeného droždí
    • 1 lžička olivového oleje
    • 1/2 lžička soli
    • špetka cukru

    Na náplň

    • 30 g sýru parmazánového typu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 2 snítky rozmarýny
    • špetka soli

    Postup:

    Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a cukr a necháme pár minutek rozpustit. V míse smícháme mouku se solí, přilijeme vodu s droždím a přidáme i olej. Vypracujeme hladké pružné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinku kynout.

    Nakynuté těsto rozválíme na kuchyňské lince na obdélník (dle potřeby můžeme podsypat moukou). Strouhaný sýr smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a pokrájenou rozmarýnou. Vylijeme na rozválené těsto a rozetřeme po celé ploše. Po delší straně zabalíme těsto do šneka a vměstnáme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatava, cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vegetariánské cannelloni s uzeným tempehem
    další
    Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky

    Přidejte svůj komentář