0 0
Rozmarýno-sýrová bagetka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rozmarýno-sýrová bagetka

Postup přípravy

Sdílet

Na velikost biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

Na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml vlažné vody
  • 3 g sušeného droždí
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 lžička soli
  • špetka cukru

Na náplň

  • 30 g sýru parmazánového typu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýny
  • špetka soli

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a cukr a necháme pár minutek rozpustit. V míse smícháme mouku se solí, přilijeme vodu s droždím a přidáme i olej. Vypracujeme hladké pružné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinku kynout.

Nakynuté těsto rozválíme na kuchyňské lince na obdélník (dle potřeby můžeme podsypat moukou). Strouhaný sýr smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a pokrájenou rozmarýnou. Vylijeme na rozválené těsto a rozetřeme po celé ploše. Po delší straně zabalíme těsto do šneka a vměstnáme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem.

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatava, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vegetariánské cannelloni s uzeným tempehem
další
Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky
předchozí
Vegetariánské cannelloni s uzeným tempehem
další
Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky

Přidejte svůj komentář