0 0
Rukolové lívanečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rukolové lívanečky

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 60 g ovesných vloček
    • 60 g rukoly
    • 30 g čedaru
    • 20 g lněných semínek
    • 3 stroužky česneku
    • 1 vejce
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • olej

    Dip

    • 160 g čerstvého smetanového sýra typu žervé
    • 110 g tuňáka v konzervě (je na vás, jestli v oleji nebo ve vlastní šťávě)
    • 3 lžíce šlehačky
    • 1 vejče
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř

    Postup:

    Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru na strukturu hrubé mouky. Přidáme najemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek, len, sůl, pepř a natrhanou rukolu a ještě krátce protočíme, aby se nám všechny ingredience propojily v těstíčko.

    Na palačinkovači, keramické nebo teflonové pánvi smažíme na trošce oleje z obou stran malé lívanečky.

    V mezičase si připravíme dip. Vejce uvaříme natvrdo – od doby varu 10 minut. Z tuňáka vymačkáme tekutinu a smícháme v misce se šlehačkou, solí, pepřem a posekaným vejcem. Podáváme k lívanečkům.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky
    další
    Francouzské brambory

    Přidejte svůj komentář