0 0
Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé

    Postup přípravy

    Tak, a konečně jsme sklidili zbytek růžičkové kapusty, která statečně odolávala rozmarům počasí a zásobovala nás cennými živinami celou zimu.

    • 400 g růžičkové kapusty
    • 60 g slaniny
    • olej
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl
    • 1 dl bílého vína + 1 dl vody
    • 3 porce rybího filé
    • citronová šťáva
    • 1 lžíce másla

    Růžičky kapusty očistíme a opláchneme vodou. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, opražíme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a přihodíme kapustičky (pokud jsou velké, tak je rozkrájíme na polovinu nebo dokonce na čtvrtiny). Opékáme společně se slaninou. Po chvilce podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

    Mezitím na druhé pánvi rozehřejeme také trošku oleje. Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme. Na konci přípravy přidáme lžíci másla a trošičku vody a minutku povaříme na šťávičku.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Semínkové bulky
    další
    Brokolice zapečená s mletým masem

    Přidejte svůj komentář