0 0
Rybízový koláč s bílkovou peřinkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rybízový koláč s bílkovou peřinkou

Postup přípravy

Sdílet

Na koláčovou formu o průměru 26 cm budeme potřebovat:

  • 210 g polohrubé mouky
  • 140 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 2 lžíce marmelády (použila jsem jahodovou)
  • velký hrnek rybízu
  • sníh ze 2 bílků
  • 100 g moučkového cukru

Postup:

Z mouky, na kousky rozkrájeného másla, cukru, soli a žloutků vypracujeme těsto. Za pomoci robota to půjde lépe. Pokud je potřeba, rukama ještě spojíme. Vznikne dost tuhé a nepoddajné těsto. Avšak ničeho se nelekejte, upečený chutná fakt dobře. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Mezitím vymažeme dortovou formu máslem a vysypeme moukou. Těsto poté namačkáme na dno formy tak, aby vznikly 2 cm okraje. Dno propícháme vidličkou a formu vložíme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 st. C.

Korpus vytáhneme z trouby, rozetřeme na něj marmeládu, vysypeme rybíz a vrátíme do trouby na dalších cca 10 minut.

V mezičase si z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zamícháme moučkový cukr. Tuto směs navrstvíme na předpečený koláč a ještě jej vrátíme do trouby k dopečení na 10 – 15 minut. Až bílek zrůžoví, je hotovo.

rybíz.koláč

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bylinkový koláč se špenátem
další
Kuskus se zeleninou a sardelkami
předchozí
Bylinkový koláč se špenátem
další
Kuskus se zeleninou a sardelkami

Přidejte svůj komentář