0 0
Rybízový koláč s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rybízový koláč s tvarohem

    Postup přípravy

    Až budete chystat tento koláč, nezapomeňte si nasypat plnou pusu rybízu. Skvěle vás osvěží, zpevní dásně a dodá vitamín C na celý den 😛

    Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    Těsto

    • 130 g polohrubé mouky
    • 120 g špaldové mouky
    • 100 g másla
    • 60 g cukru
    • l vanilkový cukr
    • 1 prášek do pečiva
    • 2 vejce
    • špetka soli

    Náplň

    • 2 tvarohy
    • 1 žloutek
    • 1/2 vanilkového pudinkového prášku
    • 40 g cukru
    • miska rybízu

    máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy

    Postup:

    Z mouky, prášku do pečiva, špetky soli, vanilkového cukru, másla a cukru uděláme žmolenku. Do žmolenky vmícháme 2 vejce a umícháme ve vláčné těsto. Trošku menčí čtvrtinu těsta oddělíme a dáme do mikrotenového sáčku do mrazáku.

    Z tvarohu, žloutku, pudinkového prášku a cukru umícháme nádivku. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a na dno rozmačkáme těsto s okraji cca 2 cm. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň. Rybíz omyjeme, necháme okapat a posypeme jím koláč. Z mrazáku vyndáme odložené těsto a na hrubém struhadle nastrouháme drobenku po povrchu koláče.

    V troubě předehřáté na 170 st. C pečeme cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vepřové nudličky na žampiónech s hráškovou rýží
    další
    Mleté maso zapečené s brokolicí a bramborovým pyré v bešamelu se sýrovou krustou

    Přidejte svůj komentář