0 0
Rybízový koláč s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
160 g pohanková mouka hladká příp. pšeničná hladká mouka
50 g máslo
40 g třtinový cukr
1 vejce
1 bílek
1 lžička prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl
Náplň
500 g rybíz
250 g měkký tvaroh
100 ml mléko
20 g prášek vanilkový pudink
1 žloutek
vanilka
špetička sůl
Drobenka
50 g strouhaný kokos
50 g třtinový cukr
40 g máslo
Na vysypání formy
máslo
pohanková mouka

Rybízový koláč s tvarohem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Kromě vitamínu C obsahuje červený rybíz také rutin, který udržuje ve formě naše cévy.

  • 55 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Drobenka

  • Na vysypání formy

Postup přípravy

Sdílet

Na koláčovou formu o průměru 28 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z mouky, prášku do pečiva, špetky soli, vanilky, másla a cukru uděláme žmolenku. Do žmolenky vmícháme 1 vejce a 1 bílek a umícháme ve vláčné těsto. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a těsto do ní po dně rozvrstvíme. Jde to dobře navlhčenými dlaněmi.

2
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a 10 minut předpečeme.

3
Hotovo

Mezitím z tvarohu, žloutku, pudinkového prášku, cukru, vanilky a špetičky soli umícháme náplň. Když je korpus předpečený, vyndáme jej z trouby a necháme 5 minut vydýchat. Pak na něj rozetřeme tvarohovou náplň. Odstopkovaný rybíz omyjeme, necháme okapat a koláč jím posypeme.

4
Hotovo

Z kokosu, cukru a másla užmouláme drobenku a rozvrstvíme ji po povrchu připraveného koláče. Dopečeme v troubě cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky
další
Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem
předchozí
Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky
další
Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem

2 komentářů Schovat komentáře

Tak tento koláč je perfektní…je to jeden z nejoblíbenějších a pohanková mouka je v něm skvělá!

To mě moc těší Ireno. Rybíz miluju. A manžel zase „mokré“ moučníky, takže proto ten tvaroh 🙂 A pohanková mouka se svojí oříškovou chutí je vážně skvělá.

Přidejte svůj komentář