0 0
Rýžové krokety se smetanovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rýžové krokety se smetanovým dipem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Taky se vám někdy povede uvařit víc rýže, než je potřeba? Rýžové krokety jsou dobrý typ, jak s ní zatočit 🙂

    Na 25 ks budeme potřebovat:

    Krokety

    • 1 hrnek vařené rýže (použila jsem zbylou basmati od oběda)
    • 40 g tapiokové mouky (příp. rýžové nebo kukuřičného škrobu)
    • 30 g sušeného mléka
    • 30 g rozinek
    • 1/2 jablka
    • 1 vejce
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžička skořice
    • špetka soli
    • olej na smažení

    Dip s javorovým sirupem

    • 50 g zakysané smetany
    • 2 lžíce javorového sirupu

    Dip s vaječným koňakem

    • 50 g zakysané smetany
    • 2 lžíce vaječného koňaku

    Postup:

    Uvařenou rýži (pravděpodobně už bude přisolená) smícháme s vejcem, tapiokovou moukou, sušeným mlékem, cukrem, nahrubo strouhaným jablkem, skořicí a rozinkami. V malém kastrůlku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do horkého vkládáme krokety, které nabíráme pomocí dvou lžiček. Usmažíme dozlatova z obou stran.

    Dipy uděláme smícháním smetany buď s javorovým sirupem nebo vaječným koňakem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Rafaelo kuličky
    další
    Veselé Vánoce vám všem
    předchozí
    Rafaelo kuličky
    další
    Veselé Vánoce vám všem

    Přidejte svůj komentář