0 0
Rýžové krokety se smetanovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rýžové krokety se smetanovým dipem

Postup přípravy

Sdílet

Taky se vám někdy povede uvařit víc rýže, než je potřeba? Rýžové krokety jsou dobrý typ, jak s ní zatočit 🙂

Na 25 ks budeme potřebovat:

Krokety

  • 1 hrnek vařené rýže (použila jsem zbylou basmati od oběda)
  • 40 g tapiokové mouky (příp. rýžové nebo kukuřičného škrobu)
  • 30 g sušeného mléka
  • 30 g rozinek
  • 1/2 jablka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • olej na smažení

Dip s javorovým sirupem

  • 50 g zakysané smetany
  • 2 lžíce javorového sirupu

Dip s vaječným koňakem

  • 50 g zakysané smetany
  • 2 lžíce vaječného koňaku

Postup:

Uvařenou rýži (pravděpodobně už bude přisolená) smícháme s vejcem, tapiokovou moukou, sušeným mlékem, cukrem, nahrubo strouhaným jablkem, skořicí a rozinkami. V malém kastrůlku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do horkého vkládáme krokety, které nabíráme pomocí dvou lžiček. Usmažíme dozlatova z obou stran.

Dipy uděláme smícháním smetany buď s javorovým sirupem nebo vaječným koňakem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Rafaelo kuličky
další
Veselé Vánoce vám všem
předchozí
Rafaelo kuličky
další
Veselé Vánoce vám všem

Přidejte svůj komentář