0 0
Rýžové krokety se smetanovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rýžové krokety se smetanovým dipem

    Postup přípravy

    Taky se vám někdy povede uvařit víc rýže, než je potřeba? Rýžové krokety jsou dobrý typ, jak s ní zatočit 🙂

    Na 25 ks budeme potřebovat:

    Krokety

    • 1 hrnek vařené rýže (použila jsem zbylou basmati od oběda)
    • 40 g tapiokové mouky (příp. rýžové nebo kukuřičného škrobu)
    • 30 g sušeného mléka
    • 30 g rozinek
    • 1/2 jablka
    • 1 vejce
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžička skořice
    • špetka soli
    • olej na smažení

    Dip s javorovým sirupem

    • 50 g zakysané smetany
    • 2 lžíce javorového sirupu

    Dip s vaječným koňakem

    • 50 g zakysané smetany
    • 2 lžíce vaječného koňaku

    Postup:

    Uvařenou rýži (pravděpodobně už bude přisolená) smícháme s vejcem, tapiokovou moukou, sušeným mlékem, cukrem, nahrubo strouhaným jablkem, skořicí a rozinkami. V malém kastrůlku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do horkého vkládáme krokety, které nabíráme pomocí dvou lžiček. Usmažíme dozlatova z obou stran.

    Dipy uděláme smícháním smetany buď s javorovým sirupem nebo vaječným koňakem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Ořechové roládky v ovocné kůži
    další
    Veselé Vánoce vám všem

    Přidejte svůj komentář