0 0
Rýžové placičky s uzeným lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rýžové placičky s uzeným lososem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 15 placiček budeme potřebovat:

    • 250 g kulatozrnné rýže (nebo sushi rýže)
    • 100 g uzeného lososa
    • 40 g tapiokové mouky (nebo hladké mouky, příp. škrobu)
    • 30 g másla
    • 1 vrchovatá lžíce čerstvého nebo mraženého kopru
    • 1 vrchovatá lžíce lněného semínka
    • 1 střední cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 vejce
    • 1 zeleninový bujon Würzl
    • pár kapek citronové šťávy
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej

    Salát

    • 1 balení polníčku
    • 4 menší mrkve
    • šťáva z půlky citronu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • špetka soli

    Postup:

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Přidáme na malé kousky rozkrájený česnek a ještě chvilku opékáme. Rýži na cedníku propláchneme a přesypeme do kastrolu. Promícháme, aby se obalila olejem, přidáme bujonovou kostku a 450 ml vody. Přiklopíme a dusíme, dokud se voda neodpaří. Bude to trvat přibližně 10 minut.

    Mezitím si nakrájíme lososa na kousky, pokapeme ho trochu citronovou šťávou a přidáme ho do hotové, trošku zchladlé rýže. Do směsi vmícháme vejce. Přisypeme i kopr, lahůdkové droždí, len, sůl, pepř a mouku. Pořádně promísíme a lžící nabíráme kusy těsta, ze kterého tvoříme karbanátky. Osmažíme z obou stran na oleji.

    Polníček propláchneme vodou a přendáme do salátové mísy. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z citronu vymačkáme šťávu a vidličkou vyšleháme s olejem, javorovým sirupem a solí. Zálivku přelijeme přes salát.

    Rýžové placičky můžeme udělat i z rýže, která zbyde od minulého dne. Cibuli s česnekem orestujeme samotnou a rýži  k ní přidáme jen na chvilku na konci úpravy, aby se vše dohromady propojilo.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Raw makové kuličky
    další
    Ovesné sušenky s mákem a datlemi
    předchozí
    Raw makové kuličky
    další
    Ovesné sušenky s mákem a datlemi

    Přidejte svůj komentář


    Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/web/virtuals/153850/virtual/www/domains/snedeno.cz/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118