0 0
Rýžový dezert s jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rýžový dezert s jahodami

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Na mléčnou rýži

    • 200 g kulatozrnné „mléčné“ rýže
    • 400 ml rýžového mléka (nebo dle vlastní chuti)
    • 400 ml vody
    • 60 g třtinového cukru
    • špetka soli

    Na ozdobení

    • 4 lžíce jahodové marmelády
    • 4 jahody
    • 4 vrcholové lístky máty

    Postup:

    Rýži propláchneme chladnou vodou a doplníme mlékem s odměřenou vodou. Osolíme, ocukrujeme a vaříme na rozptylovači plamene pomalým varem do zhoustnutí. Během varu rýži občan zkontrolujeme a promícháme.

    Na dno každé skleničky dáme jahodovou marmeládu, navrstvíme uvařenou rýži a po zchladnutí ozdobíme nakrájenou jahodou a mátou.

    Tip:

    Pokud se vyhýbáte cukru, můžete osladit panelou (sušená třtinová šťáva) nebo rýžovým sirupem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky
    další
    Zeleninová rýže
    předchozí
    Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky
    další
    Zeleninová rýže

    Přidejte svůj komentář