0 0
Rýžový dezert s jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rýžový dezert s jahodami

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

Na mléčnou rýži

  • 200 g kulatozrnné „mléčné“ rýže
  • 400 ml rýžového mléka (nebo dle vlastní chuti)
  • 400 ml vody
  • 60 g třtinového cukru
  • špetka soli

Na ozdobení

  • 4 lžíce jahodové marmelády
  • 4 jahody
  • 4 vrcholové lístky máty

Postup:

Rýži propláchneme chladnou vodou a doplníme mlékem s odměřenou vodou. Osolíme, ocukrujeme a vaříme na rozptylovači plamene pomalým varem do zhoustnutí. Během varu rýži občan zkontrolujeme a promícháme.

Na dno každé skleničky dáme jahodovou marmeládu, navrstvíme uvařenou rýži a po zchladnutí ozdobíme nakrájenou jahodou a mátou.

Tip:

Pokud se vyhýbáte cukru, můžete osladit panelou (sušená třtinová šťáva) nebo rýžovým sirupem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky
další
Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami
předchozí
Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky
další
Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami

Přidejte svůj komentář