Postup přípravy
Na 4 porce budeme potřebovat:
Na mléčnou rýži
- 200 g kulatozrnné „mléčné“ rýže
- 400 ml rýžového mléka (nebo dle vlastní chuti)
- 400 ml vody
- 60 g třtinového cukru
- špetka soli
Na ozdobení
- 4 lžíce jahodové marmelády
- 4 jahody
- 4 vrcholové lístky máty
Postup:
Rýži propláchneme chladnou vodou a doplníme mlékem s odměřenou vodou. Osolíme, ocukrujeme a vaříme na rozptylovači plamene pomalým varem do zhoustnutí. Během varu rýži občan zkontrolujeme a promícháme.
Na dno každé skleničky dáme jahodovou marmeládu, navrstvíme uvařenou rýži a po zchladnutí ozdobíme nakrájenou jahodou a mátou.
Tip:
Pokud se vyhýbáte cukru, můžete osladit panelou (sušená třtinová šťáva) nebo rýžovým sirupem.