0 0
Salát z grilovaného lilku a cukety s rozmarýnou a ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Salát z grilovaného lilku a cukety s rozmarýnou a ořechy

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Představte si, že jdete do krámu, koupíte lilek, uděláte do něj díru a šoupnete tam stočenou bankovku. Zakopete do země a budete čekat na zázrak. Dle staré legendy by vám to mělo přinést bohatství. No, nevím jak vy, já se radši spolehnu na bohatství minerálů a vitamínů, které lilek obsahuje 🙂

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 lilek
    • 1 menší cuketa
    • 1 Hermelín
    • 10 vlašských ořechů
    • 6 půlek sušených rajčat naložených v oleji
    • 3 velké stroužky česneku
    • 2 větvičky rozmarýnu
    • 2 polévkové lžíce tmavého balzamikového krému
    • šťáva z půlky limetky
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Lilek a cuketu omyjeme, odkrojíme špičky a ostrým nožem nakrájíme podélně na plátky asi půl cm široké. Posolíme a necháme v misce vypotit. Potom osušíme ubrouskem a ogrilujeme z obou stran na grilu nebo na grilovací pánvi. Mezitím nakrájíme Hermelín na kostičky a dáme do misky. Ogrilované plátky nakrájíme na nudličky a ještě horké přidáme k Hermelínu. Na pánvi spolu se zeleninou ogrilujeme i celé snítky rozmarýny. Potom je odrhneme do misky se salátem. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na trošičce oleje opečeme dorůžova. Také přidáme k salátu.

    Vlašské ořechy vylouskáme, plody rozlámeme a nasucho opražíme. Nasypeme také do misky. Přidáme i pokrájená sušená rajčata. Osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a krémovým balzamikem. Promícháme a případně ještě dochutíme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Letní meruňkový dort
    další
    Indické tofu se zeleninou a jasmínovou rýží

    Přidejte svůj komentář