0 0
Salát z norimberských klobásek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Salát z norimberských klobásek

    Postup přípravy

    Sdílet

    Norimberské klobásky, to je prostě pojem. Jejich receptura s názvem je krytá Evropskou unií. Historie klobásek je opředena romantickými legendami. Údajně jsou tak malé, aby se daly prostrčit klíčovou dírkou. Kdo a kam je strkal, v tom se pointy rozcházejí. No, nejpravděpodobnější bude asi fakt, že šlo především o prachy. A těch ani v 16. století nebylo nazbyt 🙂

    • 1 balení norimberských klobásek (Lidl)
    • 4 rajčata
    • 1 větší fenykl
    • 1 velká cibule
    • 3 stroužky česneku
    • olej

    Zálivka:

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce růžového balzamikového krému
    • 1 lžička kvalitního octu – použila jsem ořechový
    • 1 lžička javorového sirupu
    • hrst hladkolisté petržele
    • sůl, čerstvě mletý pepř, tymián

    Klobásky nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky, stejně jako oloupanou cibuli. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme.

    Do pekáče nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj klobásky, fenykl, cibuli a česnek a upečeme v troubě dozlatova. Několikrát během pečení promícháme kovovou obracečkou. Před koncem pečení přidáme oloupaná rajčata nakrájená na osminky a ještě chvilku zahříváme.

    Mezitím si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamika, octu, javorového sirupu, pepře, soli a tymiánu. Upečené klobásky se zeleninou přendáme do mísy, přidáme nahrubo natrhanou petrželovou nať a zalijeme zálivkou. Promícháme a podáváme teplé. V režimu „do plavek“ se obejdeme me bez pečiva.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Makový cheesecake
    další
    Hlíva ústřičná na česneku s bramborovou kaší a rajčatovým salátem
    předchozí
    Makový cheesecake
    další
    Hlíva ústřičná na česneku s bramborovou kaší a rajčatovým salátem

    Přidejte svůj komentář