Ingredience
Salát
- 400 ml studená voda
 - 200 g quinoa
 - 15 ks černé olivy
 - 3 hrsti rukola
 - 1 ks červená kapie
 - 1 ks bílá paprika
 - 1 ks lahůdková cibulka
 - 1 stroužek česnek
 - 1 kostka zeleninový bio bujón
 - 1 lžička mořské řasy Nori vločky
 - kousek chilli paprička
 - olivový olej
 Na ozdobu
- 1 ks karambola
 - rukola
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Potom vodu slijeme a doplníme odměřenou vodou, přidáme bio bujón, řasu a dáme vařit. Když se quinoa začne vařit, promícháme ji a od doby varu vaříme pozvolně 15 minut. Pak stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou ještě 10 minut dojít. Tak by měla být quinoa uvařená „na skus“.  | 
2 Hotovo  | Mezitím, co se nám vaří quinoa, připravíme si zeleninu. Vše omyjeme. Z paprik odstraníme semínka. Nakrájíme je na kostičky, cibulku na plátky, olivy na kolečka a chilli papričku na maličké kostičky. Nasypeme do misky. Přidáme na malé kousky natrhanou rukolu. Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji dorůžova. Česnek i s olejem přidáme k zelenině. Přisypeme také zchladlou quinou a promícháme.  | 
3 Hotovo  | Ta talíře navrstvíme hnízdo z rukoly, na ní nandáme salát a můžeme ozdobit karambolou.  | 















