Postup přípravy
Z mleté plece, která dřímala v lednici měl být původně masový štrůdl se zelím, ale protože jsme měli včera segedin, skončila v sekané. A musím říct, byla fakt luxusní. Propašovala jsem do ní i cuketu a tím hochy slušně zmátla…:)
- 500 g mleté vepřové plece
- 1/2 cukety
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 plné lžíce hladké mouky
- 1 rohlík
- trocha mléka
- sůl, pepř, majoránka
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička sušeného polévkového bio koření Alnatura (z DM)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
Rohlík natrháme na kousky a zalijeme trochou mléka. Maso vyklopíme do mísy, přidáme rozmočený vyždímaný rohlík, nahrubo nastrouhanou cuketu, drobně pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, hořčici, vejce, koření, sůl a mouku, rukama důkladně propracujeme a na prkénku utvoříme šišku sekané. Do pekáčku dáme pečící papír tak, aby okraje byly zvednuté a výpek nevytékal. Sekanou na něj položíme, podlijeme troškou vody a přidáme lžíci oleje.
V troubě rozpálené na 190 st. C zapečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 160 st. C a dopečeme ještě asi 30 minut dozlatova. S bramborovou kaší to bylo výborné.