0 0
Sekaná z vepřové plece a cukety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Sekaná z vepřové plece a cukety

    Postup přípravy

    Z mleté plece, která dřímala v lednici měl být původně masový štrůdl se zelím, ale protože jsme měli včera segedin, skončila v sekané. A musím říct, byla fakt luxusní. Propašovala jsem do ní i cuketu a tím hochy slušně zmátla…:)

    • 500 g mleté vepřové plece
    • 1/2 cukety
    • 1 menší cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 3 plné lžíce hladké mouky
    • 1 rohlík
    • trocha mléka
    • sůl, pepř, majoránka
    • 1 lžíce plnotučné hořčice
    • 1 lžička sušeného polévkového bio koření Alnatura (z DM)
    • 1 vejce
    • 1 lžíce oleje

    Rohlík natrháme na kousky a zalijeme trochou mléka. Maso vyklopíme do mísy, přidáme rozmočený vyždímaný rohlík, nahrubo nastrouhanou cuketu, drobně pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, hořčici, vejce, koření, sůl a mouku, rukama důkladně propracujeme a na prkénku utvoříme šišku sekané.  Do pekáčku dáme pečící papír tak, aby okraje byly zvednuté a výpek nevytékal. Sekanou na něj položíme, podlijeme troškou vody a přidáme lžíci oleje.

    V troubě rozpálené na 190 st. C zapečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 160 st. C a dopečeme ještě asi 30 minut dozlatova. S bramborovou kaší to bylo výborné.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pudinkový pohár
    další
    Tvaroho-smetanový piškotový dort s ovocem

    Přidejte svůj komentář