0 0
Semínkové bonbony s rozinkami, datlemi a medem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Semínkové bonbony s rozinkami, datlemi a medem

Postup přípravy

Sdílet

Mlsáte rádi sladké a už vás štve si kupovat bonbony nejistého původu a složení? Není nic jednoduššího než si udělat svoje a přispět tak své linii i zdraví 🙂

Na cca 50 ks bonbonů budeme potřebovat:

  • 100 g slunečnicových semínek
  • 60 g datlí
  • 50 g rozinek
  • 40 g dýňových semínek
  • 30 g chia semínek
  • 40 g medu

Postup:

Slunečnicová a dýňová semínka vysypeme do pánve a na velmi mírném ohni nasucho opražíme (na plynovém sporáku použijeme  raději rozptylovač plamene). Poté přisypeme chia semínka, rozinky a pokrájené datle. Už jen chvilku zahřejeme a přidáme med. Zahříváme, dokud se med nerozpustí a neobalí všechny plody.

Ustřihneme si větší kus pečícího papíru a na střed jedné poloviny vyklopíme směs z pánve. Překryjeme druhou částí pečícího papíru a válečkem na těsto rozválíme na cca půl centimetrovou placku. Necháme chvilku zatuhnout (ne však zcela) a nakrájíme rádýlkem na čtverečky. Pozveme mlsaly, dokud jsou čerstvé, protože med se chová trošku nevyzpytatelně a někdy může povolit 🙂

seminkove-bonbony-med-priprava

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Palačinky s hlívou ústřičnou a volským okem
další
Kokosový koláč s třešněmi
předchozí
Palačinky s hlívou ústřičnou a volským okem
další
Kokosový koláč s třešněmi

Přidejte svůj komentář