0 0
Semínkové bulky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Semínkové bulky

    Postup přípravy

    Na 20 ks budeme potřebovat:

    • 400 g hladké mouky
    • 100 g špaldové mouky
    • 300 ml plnotučného mléka
    • 3 lžíce oleje
    • 1/2 kostičky droždí
    • 1 zarovnaná lžička třtinového cukru
    • 1 zarovnaná lžička soli
    • 1 žloutek
    • na potření bílek a na posypání len, černý sezam, slunečnicová semínka

    Postup:

    Mléko ohřejeme na teplotu těla, rozdrobíme do něj droždí a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek, asi 15 minut. Potom přidáme olej, žloutek, sůl, mouku a zaděláme vláčné těsto. Poprášíme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu nakynout. (Vlastníte-li domácí pekárnu na chleba, není potřeba ani dělat kvásek. Jen do mléka rozdrobíte droždí a přidáte ostatní ingredience, zvolíte program „těsto“ a za hodinu a půl máte hotovo.) Poté těsto znovu prohněteme, rozválíme na placku asi 1 cm tlustou a vykrájíme vykrajovátkem nebo skleničkou kolečka. Na plech rozprostřeme pečící papír, kolečka tam přendáme, uprostřed nakrojíme do kříže, potřeme bílkem a posypeme semínky.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu asi 12 minut, až jsou bulky zlatavé. Jsou-li hotové zjistíme zapíchnutím špejle do jedné z nich – pokud se na ní nenalepí těsto, vyndáme z trouby.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vepřový guláš
    další
    Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé

    Přidejte svůj komentář