Postup přípravy
Na 2 porce budeme potřebovat:
Marináda na maso
- 3 lžíce oleje
- 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu nebo tekutého medu
- 1 plná lžíce citronové šťávy
- 1 plná lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky červené kari pasty
A to ostatní
- 200 g krůtího prsa
- 10 cherry rajčátek
- 6 růžiček brokolice
- 1 lahůdková cibulka
- 1 lžička hladké mouky
- sůl dle chuti
- olej
- 250 g čerstvých tagliatelle
Postup:
Začneme aspoň hodinu předem tím, že si namarinujeme maso. V menší misce rozšleháme olej se sirupem, citronovou šťávou, sojovkou a kari pastou. Maso nakrájíme na plátky tenké cca půl centimetru a promícháme je s marinádou. Přikryjeme fresh fólií a necháme odstát.
Rajčátka překrájíme na půlky, brokolici rozebereme na drobné růžičky a cibulku nakrájíme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme masové kousky, které vidličkou vytáhneme z marinády. Kousky mícháme a obracíme. V cca deci a půl vody rozmícháme mouku a nalijeme jí k vydušeným kouskům. Přilijeme i zbytek marinády. Přidáme nakrájenou zeleninu a za velmi častého míchání dusíme přibližně 8 minut.
Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny. Pokud použijeme čerstvé, jsou hotové za 3 minuty. Na talíře navrstvíme tagliatelle a navrch nandáme krůtí maso se zeleninou a přelijeme omáčkou.