0 0
Sladkokyselé krůtí kousky se zeleninou a tagliatelle

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Sladkokyselé krůtí kousky se zeleninou a tagliatelle

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    Marináda na maso

    • 3 lžíce oleje
    • 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu nebo tekutého medu
    • 1 plná lžíce citronové šťávy
    • 1 plná lžíce sojové omáčky
    • 1/2 lžičky červené kari pasty

    A to ostatní

    • 200 g krůtího prsa
    • 10 cherry rajčátek
    • 6 růžiček brokolice
    • 1 lahůdková cibulka
    • 1 lžička hladké mouky
    • sůl dle chuti
    • olej
    • 250 g čerstvých tagliatelle

    Postup:

    Začneme aspoň hodinu předem tím, že si namarinujeme maso. V menší misce rozšleháme olej se sirupem, citronovou šťávou, sojovkou a kari pastou. Maso nakrájíme na plátky tenké cca půl centimetru a promícháme je s marinádou. Přikryjeme fresh fólií a necháme odstát.

    Rajčátka překrájíme na půlky, brokolici rozebereme na drobné růžičky a cibulku nakrájíme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme masové kousky, které vidličkou vytáhneme z marinády. Kousky mícháme a obracíme. V cca deci a půl vody rozmícháme mouku a nalijeme jí k vydušeným kouskům. Přilijeme i zbytek marinády. Přidáme nakrájenou zeleninu a za velmi častého míchání dusíme přibližně 8 minut.

    Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny. Pokud použijeme čerstvé, jsou hotové za 3 minuty. Na talíře navrstvíme tagliatelle a navrch nandáme krůtí maso se zeleninou a přelijeme omáčkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Meruňkový drobenkový koláč z celozrnné mouky
    další
    Vláčná meruňková buchta s kokosem a čokoládo-smetanovou polevou

    Přidejte svůj komentář