0 0
Slaný norimberský koláč z listového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Slaný norimberský koláč z listového těsta

  • Středně náročné

Postup přípravy

Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

  • 1 a půl rozváleného listového těsta
  • 1 balení Norimerských klobásek
  • 100 g kysaného zelí
  • 1 větší cibule
  • 1 dl světlého piva
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 dl světlého piva
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • špetka cukru
  • olej
  • vejce na potření těsta

Postup:

Klobásky opečeme na grilovací pánvi na trošce oleje dorůžova. Na oleji necháme zezlátnout pokrájenou cibulku s česnekem a troškou cukru. Když už je cibulka světle zlatá, přilijeme pivo a necháme vydusit. Přidáme odraný tymián, pepř, sůl a pokrájené zelí. Dusíme asi 5 minut. Směs necháme pár minut zchladnout.

Do koláčové formy vložíme vyválené těsto i s pečícím papírem, na delší straně kus uřízneme a nastavíme ho po straně. Prsty přimáčkneme. Dno propícháme vidličkou a posypeme klobáskami, které jsme rozkrájeli na cca 1,5 cm kousky. Navrch navrstvíme zelí a rozprostřeme do krajů. Překryjeme volnými kraji těsta a ještě kusem těsta z dalšího balení. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C. Bude to trvat asi 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mexický kotlík s hlívou ústřičnou a bramborovou kaší
další
Nepečený čokoládový dort s banány a pomerančovým želé

Přidejte svůj komentář