0 0
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
Kuchyně:

Na přípravu této rychlovky je ideální použít zbytek uvařené rýže z předchozího dne.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Smažená rýže chutná skvěle s kuřecím i krůtím masem.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Papriky zbavíme semínek a spolu s cibulí nakrájíme na proužky, mrkev na velmi tenké proužky, pórek na šikmá kolečka a stroužky česneku rozdrtíme plochou nože a posekáme. Maso zbavíme blan a tučných kousků a nakrájíme na nudličky.

2
Hotovo

V jedné pánvi rychle orestujeme osolené krůtí kousky, odložíme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem anebo odložíme do trouby předehřáté na 100 st. C. Na pánev dokápneme olej a osmažíme bleskově cibuli s česnekem a zázvorem. Přidáme mrkev, minutku opékáme a přidáme papriky a chilli vločky. Opékáme další minutku a vsypeme pórek. Zase minutu opékáme.

3
Hotovo

Do většího kastrolu kápneme olej a rozehřejeme. Vyklepneme rýži, vařečkou rozdělíme na kousky a krátce opečeme ze všech stran. Přilijeme vajíčka rozkvedlané vidličkou. Promícháme a zase rychle opečeme ze všech stran.

4
Hotovo

Zakapeme sójovou omáčkou, dle chuti osolíme, opepříme, přisypeme kukuřici a přidáme zeleninu a maso. Promícháme a hned podáváme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Litý rybízový koláč
další
Těstoviny se žampióny a bazalkovým pestem
předchozí
Litý rybízový koláč
další
Těstoviny se žampióny a bazalkovým pestem

Přidejte svůj komentář