0 0
Smažený celer

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smažený celer

Postup přípravy

Sdílet

Představte si, že máte na večer naplánované řízky, už se na ně jenom třesete a ohlásí se návštěva, která nejí maso… Když se řízků vzdát nehodláte, můžete jim nabídnout třeba smažený celer :). Nemusím snad zdůrazňovat, že by se neměl smažit v pánvi po řízkách 😀

Co budeme potřebovat (počet porcí dle velikosti celeru):

  • 1 celer
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • kari pasta

Postup:

Celer omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, méně než centimetr a oloupeme. Nevaříme, budeme smažit syrový. Lehce potřeme kari pastou a osolíme. Obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Smažíme v malém kastrolku v vydatnou porcí oleje, aby plátek celeru v oleji plaval (kdo má friťák, smaží ve friťáku).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tvarohový nákyp s ovocem
další
Zeleninové rizoto s tempehem a oříšky
předchozí
Tvarohový nákyp s ovocem
další
Zeleninové rizoto s tempehem a oříšky

Přidejte svůj komentář