0 0
Smažený celer

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smažený celer

    Postup přípravy

    Představte si, že máte na večer naplánované řízky, už se na ně jenom třesete a ohlásí se návštěva, která nejí maso… Když se řízků vzdát nehodláte, můžete jim nabídnout třeba smažený celer :). Nemusím snad zdůrazňovat, že by se neměl smažit v pánvi po řízkách 😀

    Co budeme potřebovat (počet porcí dle velikosti celeru):

    • 1 celer
    • 1 vejce
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • olej
    • sůl
    • kari pasta

    Postup:

    Celer omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, méně než centimetr a oloupeme. Nevaříme, budeme smažit syrový. Lehce potřeme kari pastou a osolíme. Obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Smažíme v malém kastrolku v vydatnou porcí oleje, aby plátek celeru v oleji plaval (kdo má friťák, smaží ve friťáku).

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tvarohový nákyp s ovocem
    další
    Zeleninové rizoto s tempehem a oříšky

    Přidejte svůj komentář