• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Smetanové brambory zapečené s mletým masem a hlívou ústřičnou
0 0
Smetanové brambory zapečené s mletým masem a hlívou ústřičnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanové brambory zapečené s mletým masem a hlívou ústřičnou

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 6 brambor
  • 500 g mleté vepřové plece
  • 600 g hlívy ústřičné
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • 300 ml šlehačky
  • 30 g sýru parmazánového typu
  • 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, kmín, majoránka

Postup:

Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s kmínem, solí a přidáme maso, majoránku a necháme maso zatáhnout. Potom přidáme hořčici rozmíchanou v trošce vody a chvilku povaříme. Mezitím oloupeme brambory, na V-krouhači je nastrouháme na plátky cca 0,5 cm a polovinu z nich vyložíme na trochu oleje do zapékací misky. Na ně rozvrstvíme maso. Do stejné pánve přidáme trošku oleje, rozdrtíme do něj česnek, osolíme a přidáme pokrájenou hlívu. Chvíli opékáme a urovnáme na maso. Poklademe zbytkem brambor a zalijeme šlehačkou. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 40 minut zapéct při 180 st. C. Poté alobal sundáme, posypeme strouhaným sýrem a ještě zapečeme 15 minut dorůžova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Slaný koláč s mangoldem a sušenými rajčaty
další
Zelné picles s mrkví
předchozí
Slaný koláč s mangoldem a sušenými rajčaty
další
Zelné picles s mrkví

Přidejte svůj komentář