• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Smetanové brambory zapečené s mletým masem a hlívou ústřičnou
0 0
Smetanové brambory zapečené s mletým masem a hlívou ústřičnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smetanové brambory zapečené s mletým masem a hlívou ústřičnou

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 6 brambor
    • 500 g mleté vepřové plece
    • 600 g hlívy ústřičné
    • 1 velká cibule
    • 3 stroužky česneku
    • olej
    • 300 ml šlehačky
    • 30 g sýru parmazánového typu
    • 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
    • sůl, kmín, majoránka

    Postup:

    Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s kmínem, solí a přidáme maso, majoránku a necháme maso zatáhnout. Potom přidáme hořčici rozmíchanou v trošce vody a chvilku povaříme. Mezitím oloupeme brambory, na V-krouhači je nastrouháme na plátky cca 0,5 cm a polovinu z nich vyložíme na trochu oleje do zapékací misky. Na ně rozvrstvíme maso. Do stejné pánve přidáme trošku oleje, rozdrtíme do něj česnek, osolíme a přidáme pokrájenou hlívu. Chvíli opékáme a urovnáme na maso. Poklademe zbytkem brambor a zalijeme šlehačkou. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 40 minut zapéct při 180 st. C. Poté alobal sundáme, posypeme strouhaným sýrem a ještě zapečeme 15 minut dorůžova.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Slaný koláč s mangoldem a sušenými rajčaty
    další
    Zelné picles s mrkví

    Přidejte svůj komentář