0 0
Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami

Postup přípravy

Sdílet

Na 8 porcí budeme potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 40 g moučkového cukru (nebo dle vlastní chuti)
  • 1 dl šlehačky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • kapka vanilkového aroma
  • malá špetička soli

Na ozdobu

  • 250 g karamelových sušenek – 8 ks necháme vcelku na ozdobení
  • 12 meruněk
  • 8 lístků máty

Postup:

V misce důkladně smícháme tvaroh s marcarpone, cukrem, špetičkou soli, vanilkovým aroma a doředíme šlehačkou do požadované hustoty. Dle chuti přidáme citrónovou šťávu.

Meruňky omyjeme, čtyři z nich rozpůlíme, půlky ještě rozčtvrtíme a odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na kousky. 8 sušenek si necháme na závěrečné dozdobení a všechny a ostatní nalámeme na kousky. Na dno připravených osmi sklenek rozdělíme polovinu množství sušenek, na ně pak třetinu množství krému, na krém navrstvíme polovinu množství meruněk. Pak zase vrstvu sušenek, vrstvu krému, vrstvu meruněk a ukončíme poslední vrstvou krému. Necháme vychladit.

Před podáváním sklenky ozdobíme zapíchnutím celé sušenky, čtvrtinou meruňky a lístkem máty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bezlepkové müsli tyčinky
další
Cuketová pomazánka
předchozí
Bezlepkové müsli tyčinky
další
Cuketová pomazánka

Přidejte svůj komentář