0 0
Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smetanový dezert s meruňkami a karamelovými sušenkami

    Postup přípravy

    Na 8 porcí budeme potřebovat:

    • 500 g měkkého tvarohu
    • 500 g mascarpone
    • 40 g moučkového cukru (nebo dle vlastní chuti)
    • 1 dl šlehačky
    • 1 lžíce citrónové šťávy
    • kapka vanilkového aroma
    • malá špetička soli

    Na ozdobu

    • 250 g karamelových sušenek – 8 ks necháme vcelku na ozdobení
    • 12 meruněk
    • 8 lístků máty

    Postup:

    V misce důkladně smícháme tvaroh s marcarpone, cukrem, špetičkou soli, vanilkovým aroma a doředíme šlehačkou do požadované hustoty. Dle chuti přidáme citrónovou šťávu.

    Meruňky omyjeme, čtyři z nich rozpůlíme, půlky ještě rozčtvrtíme a odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na kousky. 8 sušenek si necháme na závěrečné dozdobení a všechny a ostatní nalámeme na kousky. Na dno připravených osmi sklenek rozdělíme polovinu množství sušenek, na ně pak třetinu množství krému, na krém navrstvíme polovinu množství meruněk. Pak zase vrstvu sušenek, vrstvu krému, vrstvu meruněk a ukončíme poslední vrstvou krému. Necháme vychladit.

    Před podáváním sklenky ozdobíme zapíchnutím celé sušenky, čtvrtinou meruňky a lístkem máty.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bezlepkové müsli tyčinky
    další
    Cuketová pomazánka

    Přidejte svůj komentář