0 0
Smetanový dort s broskvemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smetanový dort s broskvemi

    Postup přípravy

    Kdo by to byl řek, že broskve pocházejí z Číny. Pěstovaly se tam už 2 tisíce let před Kristem. K nám dorazily o víc než dvě tisíciletí později a naši pra pra předci jim říkali břeskwe.

    Na formu o rozměru 28 x 18 cm budeme potřebovat:

    • 1/2 balení cukrářských piškot
    • 1 broskvový kompot 470 g
    • 250 g mascarpone
    • 200 g tvarohu
    • 400 g zakysané smetany
    • 3 lžíce tekutého medu nebo sirupu (rýžový, agáve, kukuřičný…)
    • 2 lžíce kokosu

    Postup:

    Do mísy vyklopíme smetanu, tvaroh a mascarpone, přidáme med nebo sirup a důkladně promícháme. Z kompotu slijeme vodu a broskve nakrájíme na malé kostičky. Kousky broskví smícháme se smetanovou hmotou.

    Do formy vyskládáme piškoty, pokapeme je šťávou z broskví a navrstvíme na ně smetanovou hmotu. Formou párkrát ťukneme o stůl, aby se smetana rozlila i mezi piškoty. Povrch posypeme kokosem, překryjeme fresh fólií a necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny, ale lepší je nechaž přes noc.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Slané tartaletky z listového těsta
    další
    Květákové kari s čapátí

    Přidejte svůj komentář