0 0
Smetanový koláč s rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanový koláč s rebarborou

Postup přípravy

Sdílet

Rebarbora je stoprocentně sezónní záležitost. Sbírat by se měla jen do svatého Jana. Měla jsem ještě 4 řapíky v lednici, takže adios rebarboros zase za rok 🙂

 Na pekáček 23 x 33 cm budeme potřebovat:

Těsto

  • 400 g zakysané smetany
  • 110 g polohrubé mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva

Drobenka a zdobení navrch

  • 4 řapíky rebarbory
  • 45 g třtinového cukru
  • 45 g polohrubé mouky
  • 20 g másla
  • hrst rozinek
  • hrst slunečnicových semínek

Postup:

Ušleháme vejce s cukrem a špetkou soli do řídké pěny, přidáme zakysanou smetanu a olej a ještě důkladně prošleháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a už jen rychle promícháme. Vylijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou.

Rebarboru omyjeme, oloupeme, nakrájíme na asi centimetrové (a užší) plátky, které nasypeme, spolu s rozinkami, na těsto. Z cukru, mouky a másla užmouláme prsty drobenku, kterou rozvrstvíme po rebarboře a zasypeme ještě slunečnicovými semínky.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 25-30 minut.

A jeden tip pro vás, kteří rádi experimentujete. Zkuste upečený, mírně zchladlý koláč lehce pokapat šťávou z pomeranče 😉

 

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kuřecí kapsa plněná mangoldem a kešu oříšky s rozmarýnovými brambory
další
Zeleninová směs z jednoho hrnce
předchozí
Kuřecí kapsa plněná mangoldem a kešu oříšky s rozmarýnovými brambory
další
Zeleninová směs z jednoho hrnce

Přidejte svůj komentář