0 0
Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory

    Postup přípravy

    Další kreace, která vznikla díky nedovřenému mrazáku 😛

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 lilek
    • miska hlívy ústřičné
    • 2 dl šlehačky
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 2 stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 snítka rozmarýny
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej

    Pečené brambory

    • 8 středních brambor
    • sůl, kmín
    • olej

    Postup:

    Lilek, cibuli i hlívu rozkrájíme na kostičky. Na plech nalijeme olej, nasypeme na něj lilek a hlívu, osolíme a v troubě pod grilem opečeme dozlatova. Občas promícháme.

    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Na vyšší plech nalijeme trochu oleje, obalíme v něm nachystané brambory, osolíme, okmínujeme a pokud nám trouba umožní vložit nad sebe dva plechy, brambory strčíme pod lilek. V opačném případě brambory opečeme po lilku.

    Do kastrolu nalijeme taky trochu oleje, orestujeme na něm cibulku, přidáme opečený lilek s hlívou, prolisovaný česnek, celou snítku rozmarýny, šlehačku a dusíme. Nakonec dochutíme sojovkou, solí a pepřem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    „Dršťková“ polévka z kotrče
    další
    Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty

    Přidejte svůj komentář