0 0
Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanový lilek s hlívou ústřičnou a pečenými brambory

Postup přípravy

Sdílet

Další kreace, která vznikla díky nedovřenému mrazáku 😛

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 lilek
  • miska hlívy ústřičné
  • 2 dl šlehačky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 snítka rozmarýny
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Pečené brambory

  • 8 středních brambor
  • sůl, kmín
  • olej

Postup:

Lilek, cibuli i hlívu rozkrájíme na kostičky. Na plech nalijeme olej, nasypeme na něj lilek a hlívu, osolíme a v troubě pod grilem opečeme dozlatova. Občas promícháme.

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Na vyšší plech nalijeme trochu oleje, obalíme v něm nachystané brambory, osolíme, okmínujeme a pokud nám trouba umožní vložit nad sebe dva plechy, brambory strčíme pod lilek. V opačném případě brambory opečeme po lilku.

Do kastrolu nalijeme taky trochu oleje, orestujeme na něm cibulku, přidáme opečený lilek s hlívou, prolisovaný česnek, celou snítku rozmarýny, šlehačku a dusíme. Nakonec dochutíme sojovkou, solí a pepřem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
„Dršťková“ polévka z kotrče
další
Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty
předchozí
„Dršťková“ polévka z kotrče
další
Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty

Přidejte svůj komentář