0 0
Sněhurka a sedm rajčatových trpaslíků

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sněhurka a sedm rajčatových trpaslíků

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

Na pomazánku

  • 1 vejce
  • 1 kostička Lučiny
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 malá lahůdková cibulka
  • sůl

Na dokončení

  • 8 větších cherry rajčátek
  • 16 semínek černého sezamu
  • kousek petrželky
  • pár stonků pažitky

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo – 10 minut od doby, kdy se začne vařit. Poté prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme. Na hrubém struhadle nastrouháme do malé misky. Přidáme sýr, hořčici, pokrájenou cibulku a osolíme.

Rajčátka omyjeme, odkrojíme jim vršky asi v jedné třetině a malou lžičkou vydlabeme semínka i s přepážkami. Vzniklé dutiny naplníme pomazánkou tak, aby trochu přesahovala nad okraj. Přiklopíme pokličkou, ze sezamu uděláme očíčka a z kousků pažitky uděláme trpaslíkům „nástroje“ a Sněhurce z petrželky culíky.

Tip:

Do trpaslíků se budou stonky pažitky zapichovat lehce, pokud si předem párátkem uděláte do „pokliček“ dvě dírky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Galette s jablečným pudinkem, indiánským ovocem a levandulí
další
Limonáda z cuketové šťávy
předchozí
Galette s jablečným pudinkem, indiánským ovocem a levandulí
další
Limonáda z cuketové šťávy

Přidejte svůj komentář