0 0
Sněhurka a sedm rajčatových trpaslíků

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Sněhurka a sedm rajčatových trpaslíků

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    Na pomazánku

    • 1 vejce
    • 1 kostička Lučiny
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • 1 malá lahůdková cibulka
    • sůl

    Na dokončení

    • 8 větších cherry rajčátek
    • 16 semínek černého sezamu
    • kousek petrželky
    • pár stonků pažitky

    Postup:

    Vejce uvaříme natvrdo – 10 minut od doby, kdy se začne vařit. Poté prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme. Na hrubém struhadle nastrouháme do malé misky. Přidáme sýr, hořčici, pokrájenou cibulku a osolíme.

    Rajčátka omyjeme, odkrojíme jim vršky asi v jedné třetině a malou lžičkou vydlabeme semínka i s přepážkami. Vzniklé dutiny naplníme pomazánkou tak, aby trochu přesahovala nad okraj. Přiklopíme pokličkou, ze sezamu uděláme očíčka a z kousků pažitky uděláme trpaslíkům „nástroje“ a Sněhurce z petrželky culíky.

    Tip:

    Do trpaslíků se budou stonky pažitky zapichovat lehce, pokud si předem párátkem uděláte do „pokliček“ dvě dírky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Galette s jablečným pudinkem, indiánským ovocem a levandulí
    další
    Meloun Cantaloupe s parmskou šunkou

    Přidejte svůj komentář