0 0
Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

Postup přípravy

Sdílet

Až si příště půjdete koupit čerstvého lososa, podívejte se, jakou má barvu. Bude-li temně červený a bude mít sotva znatelné bílé proužky, bude to určitě losos divoký. Když bude naopak světlejší a bílé proužky bude mít znatelné, můžete si být jisti, že je to rybka ze sádek. Ale to ostatně poznáte i na ceně 😀

 Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 250 g čerstvých špaget (Lidl)
  • 100 g lososa uzeného horkým kouřem (Lidl)
  • 150 ml šlehačky 33%
  • 1 lžíce sekaného kopru
  • 10 cm kousek zelené části pórku
  • sůl a čertsvě mletý pepř
  • olivový olej
  • plátek citronu na ozdobu

Postup:

Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Postupujeme dle návodu.

Z lososa sundáme kůži a maso nakrájíme na kousíčky. Pórek očistíme a také ho nakrájíme na kousky. Do pánve kápneme trochu olivového oleje, na něj nasypeme pórek a zpěníme. Přidáme lososa a zalijeme šlehačkou. Osolíme, opepříme, přidáme kopr a jen chvilku povaříme.

Na talířích ozdobíme půlkou citronu.

 

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bramborové hranolky
další
Pečený zeleninový salát
předchozí
Bramborové hranolky
další
Pečený zeleninový salát

Přidejte svůj komentář