0 0
Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

    Postup přípravy

    Až si příště půjdete koupit čerstvého lososa, podívejte se, jakou má barvu. Bude-li temně červený a bude mít sotva znatelné bílé proužky, bude to určitě losos divoký. Když bude naopak světlejší a bílé proužky bude mít znatelné, můžete si být jisti, že je to rybka ze sádek. Ale to ostatně poznáte i na ceně 😀

     Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 250 g čerstvých špaget (Lidl)
    • 100 g lososa uzeného horkým kouřem (Lidl)
    • 150 ml šlehačky 33%
    • 1 lžíce sekaného kopru
    • 10 cm kousek zelené části pórku
    • sůl a čertsvě mletý pepř
    • olivový olej
    • plátek citronu na ozdobu

    Postup:

    Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Postupujeme dle návodu.

    Z lososa sundáme kůži a maso nakrájíme na kousíčky. Pórek očistíme a také ho nakrájíme na kousky. Do pánve kápneme trochu olivového oleje, na něj nasypeme pórek a zpěníme. Přidáme lososa a zalijeme šlehačkou. Osolíme, opepříme, přidáme kopr a jen chvilku povaříme.

    Na talířích ozdobíme půlkou citronu.

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bramborové hranolky
    další
    Pečený zeleninový salát

    Přidejte svůj komentář