0 0
Spaghetti Bolognese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Spaghetti Bolognese

    Postup přípravy

    Je to sice italská klasika, ale počkejte, až toto výtečné jídlo podáte na stůl. Zapráší se po něm jako po sociálních dávkách a vy budete opět kuchařkou roku.

     Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 500 g mletého hovězího masa
    • 50 g slaniny
    • 2 střední cibule
    • 2 košťály řapíkatého celeru
    • 2 větší mrkve
    • 2 dc červeného vína
    • 1 plechovka konzervovaných rajčat
    • oregáno
    • čerstvá bazalka
    • parmezán
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Cibuli a zeleninu nakrájíme najemno. Do většího hrnce nalijeme vydatně olivového oleje a jakmile se rozpálí orestujeme slaninu. Následně přidáme cibuli a až zesklovatí, přidáme pokrájenou zeleninu. Opět restujeme zhruba pět minut. Nyní příchází řada na mleté maso. Před přidáním do hrnce jej trochu pokrájíme a rozmělníme. Přidáme oregáno, pepř, sůl a přilijeme červené víno. Vaříme, dokud se víno nevydusí. Jakmile se víno téměř vyvaří, přidáme rajčata a zhruba deci, až dvě, vody (vodou můžete vypláchnotu plechovku od rajčat).

    IMG_1567 2

    Nyní stáhneme plamen zhruba na třetinu tak, aby omáčka jen mírně probublávala. Přiklopíme pokličkou. Za občasného zamíchání (zhruba co 20 minut) a případného dolévání vody vaříme cca tři hodiny.

    Po třech hodinách sejmeme pokličku, přidáme najemno pokrájenou čerstvou bazalku a nakonec zhruba dvě hrsti nastrouhaného parmezánu.

    Tip:

    Pokud omáčky uděláte více (já ji dělám zpravidla z 1,5kg mletého masa), můžete ji následně zamrazit do menších porcí a mít tak boloňskou omáčku vždy po ruce.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Masové pappardelle v bešamelové omáčce
    další
    Makový chlebíček

    Přidejte svůj komentář