0 0
Španělské ptáčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Závitky
4 plátky hovězí zadní
2 ks vejce
2 ks sterilovaná okurka
cibule menší
kousek špek
vcelku kousek kladenská pečeně
plnotučná hořčice
mletý pepř
sůl
Omáčka
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce sojová omáčka
1 ks cibule velká
1 lžíce plnotučná hořčice
mletý pepř
sůl

Španělské ptáčky

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Španělé podobu našeho ptáčku neznají. Dělají sice také závitky, ale říkají jim "El niño envuelto – zabalené dítě"

  • 2 hodiny
  • Náročné

Ingredience

  • Závitky

  • Omáčka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hovězí plátky z obou stran důkladně naklepeme. Posolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, na užší kraj položíme kousek slaniny, kladenky, půlku vejce, půlku okurky a kousek cibule. Zabalíme do pevného závitku a omotáme bílou nití nebo potravinářským provázkem.

2
Hotovo

V kastrolu orestujeme na oleji posekanou cibuli dozlatova. Vložíme závitky a ze všech stran je zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. Když se voda vydusí, opět jí doplníme a opakujeme tak dlouho, dokud není maso měkké. V této fázi dávám zakrytý kastrol do trouby, abych nemusela ptáčky tak často míchat. Poté důkladně rozmícháme ve skleničce s vlažnou vodou s moukou a vlijeme k masu. Doplníme tolik vody, kolik budeme chtít omáčky. Povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí, hořčicí rozmíchanou ve vodě a sojovkou a ještě asi 10 minut povaříme. Závitky zbavíme nití.

3
Hotovo

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pomazánka z uzeného lososa
další
Sushi

Přidejte svůj komentář