0 0
Špenátový krém

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špenátový krém

    Postup přípravy

    Sdílet

    Někoho by mohla odradit sytě zelená barva, ale věřte, že tato polévka je výtečná.

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 čerstvý špenát (příp. mražený)
    • 2 brambory
    • 1/2 smetany
    • 1 cibule
    • 2 kostky zeleninového bio bujonu
    • 3 lžíce strouhaného sýru parmezánového typu
    • 2 stroužky česneku
    • máslo
    • pepř
    • 1,3 l vody

    Postup:

    V kastrolu na másle zpěníme posekanou cibulku, česnek, přidáme pokrájené brambory, chvíli restujeme a zalijeme vodou. Do polévky rozdrobíme bujonové kostky. Když brambory lehce změknou, vložíme špenát, necháme rozvařit a ponorným mixérem umixujeme na hladký krém. Vlijeme smetanu, vsypeme nastrouhaný parmezán, opepříme a ještě jednou promixujeme. Už jen chvilku povaříme, případně dochutíme a na talířích ozdobíme několika hoblinami parmezánu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pomazánka ze zrajících sýrů I.
    další
    Krůtí nudličky s pečenými brambory
    předchozí
    Pomazánka ze zrajících sýrů I.
    další
    Krůtí nudličky s pečenými brambory

    Přidejte svůj komentář