0 0
Špenátový štrůdl s lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 ks již rozválené listové těsto
125 g uzený losos uzený horkým kouřem
30 g parmazán
1 lžíce jemné ovesné vločky
Špenát
350 g mražený špenát
1 ks cibule
1 stroužek česnek
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Bešamel
20 g máslo
10 g hladká mouka
2 dl mléko
sůl
mletý pepř
citrónová šťáva

Špenátový štrůdl s lososem

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Všichni jsme vzývali desítky let špenát coby mega zásobárnu železa. A ups, chybička v desetinné čárce se vloudila… :P

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Špenát

  • Bešamel

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a v kastrolu orestujeme na troše oleje. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme ho rozpustit a prohřát. Vejce rozkvedláme vidličkou ve skleničce a asi 3/4 množství nalijeme do špenátu. Zbytek si necháme na potření štrůdlu. Vmícháme prolisovaný česnek a ještě dusíme, aby se vypařila přebytečná voda. Špenát necháme zchladnout.

2
Hotovo

Připravíme si bešamel. V kastrolku rozpustíme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem, osolíme, opepříme a dochutíme citrónem. Svaříme na krémový bešamel.

3
Hotovo

Listové těsto rozprostřeme i pečícím papírem na plech, podélně si naznačíme tři části. Prostředek posypeme vločkami a krajní části nakrájíme jako hřeben na 2 cm široké proužky. Na vločky rozprostřeme špenát, na něj poskládáme kousky lososa a pokapeme jej hotovým bešamelem. Protilehlé užší strany přehneme ke středu přes náplň a postranní proužky těsta střídavě z každé strany překládáme přes díl prostřední.

4
Hotovo

Štrůdl potřeme zbylým vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem.

5
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C cca 25 minut – dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vločkové bochánky
další
Jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Přidejte svůj komentář