0 0
Špenátový štrůdl

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špenátový štrůdl

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 1 štrůdl budeme potřebovat:

    • 1 plát chlazeného listového těsta
    • 1 špenátový protlak
    • 1 vejce
    • 50 g sýru feta
    • 2 stroužky česneku
    • 1 cibuli
    • 1 lžičku sušeného lahůdkového droždí
    • 1/2 dl šlehačky
    • sůl, pepř
    • olej
    • 40 g sýru parmazánového typu na posypání

    Postup:

    Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli s česnekem. Přidáme mražený protlak, natlačíme ho na dno, aby se nepřipalovala cibulka. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme roztavit. Potom osolíme, opepříme a chvilku dusíme.

    Vejce rozklepneme do skleničky, rozšleháme vidličkou a vylijeme do špenátu tak, aby nám ve sklenici zbyla troška na potření závinu. Přisypeme droždí, důkladně promícháme a necháme vejce srazit. Potom špenát stáhneme z plotny a necháme zchladnout.

    Listové těsto i s pečícím papírem rozvineme na plech. Doprostřed podélně navrstvíme špenát, poklademe plátky fety a volné okraje těsta přes sebe přehneme. Konce stlačíme k sobě.

    Závin potřeme zbylým vejcem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

    Upečeme v troubě rozpálené na 190 st. C po dobu cca 18 minut, až bude povrch krásně zlatý.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Radost na druhou
    další
    Matcha tea – elixír pro zdraví
    předchozí
    Radost na druhou
    další
    Matcha tea – elixír pro zdraví

    Přidejte svůj komentář