0 0
Špíz s krůtím masem a bylinko-máslovými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špíz s krůtím masem a bylinko-máslovými brambory

    Postup přípravy

    Slovo špíz pochází z němčiny – Spieß, což znamená bodec. A tak si na něj pěkně napícháme co je nám libo a šup s tím “na” nebo “pod” gril 🙂

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 velký krůtí řízek
    • 1 cuketa
    • 1 bílá paprika
    • 1 červená paprika
    • 1 cibule
    • 100 g slaniny vcelku
    • olej
    • sůl, hrubě mletý pepř
    • sojová omáčka Kikkoman v rozprašovači
    • 6 brambor
    • miska bylinek (použila jsem petrželku, pažitku, celerové listy, saturejku, tymián, libeček a oregano)
    • 90 g másla
    • kmín

    Postup:

    Maso nakrájíme na kousky, zeleninu omyjeme, z paprik vyndáme semínka, cibuli oloupeme. Papriky nakrájíme na kousky, stejně tak slaninu a cuketu. Cibuli překrojíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Na špejle střídavě napichujeme všechny ingredience. Potřeme olejem, posolíme, opepříme a poprášíme sojovkou z rozprašovače. Necháme chvilku odležet.

    Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kousky a dáme vařit spolu se solí a kmínem, který zavřeme do čajového sítka. Bylinky opláchneme a nakrájíme na kousky. Když dáváme vařit brambory, zároveň dáme špízy do trouby pod gril rozpálený na 185 st. C. Položíme je na plech politý trochou oleje. Z každé strany je grilujeme cca 10 minut.

    Brambory slijeme, vyndáme sítko s kmínem, necháme v nich rozpustit máslo (s tím nešetříme), přidáme bylinky a rozšťoucháme.

    špízy-příp.2

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Dýňová polévka s pomerančem
    další
    Krémová polévka z lesních hub

    Přidejte svůj komentář