0 0
Špíz s krůtím masem a bylinko-máslovými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špíz s krůtím masem a bylinko-máslovými brambory

Postup přípravy

Sdílet

Slovo špíz pochází z němčiny – Spieß, což znamená bodec. A tak si na něj pěkně napícháme co je nám libo a šup s tím „na“ nebo „pod“ gril 🙂

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 velký krůtí řízek
  • 1 cuketa
  • 1 bílá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny vcelku
  • olej
  • sůl, hrubě mletý pepř
  • sojová omáčka Kikkoman v rozprašovači
  • 6 brambor
  • miska bylinek (použila jsem petrželku, pažitku, celerové listy, saturejku, tymián, libeček a oregano)
  • 90 g másla
  • kmín

Postup:

Maso nakrájíme na kousky, zeleninu omyjeme, z paprik vyndáme semínka, cibuli oloupeme. Papriky nakrájíme na kousky, stejně tak slaninu a cuketu. Cibuli překrojíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Na špejle střídavě napichujeme všechny ingredience. Potřeme olejem, posolíme, opepříme a poprášíme sojovkou z rozprašovače. Necháme chvilku odležet.

Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kousky a dáme vařit spolu se solí a kmínem, který zavřeme do čajového sítka. Bylinky opláchneme a nakrájíme na kousky. Když dáváme vařit brambory, zároveň dáme špízy do trouby pod gril rozpálený na 185 st. C. Položíme je na plech politý trochou oleje. Z každé strany je grilujeme cca 10 minut.

Brambory slijeme, vyndáme sítko s kmínem, necháme v nich rozpustit máslo (s tím nešetříme), přidáme bylinky a rozšťoucháme.

špízy-příp.2

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Dýňová polévka s pomerančem
další
Krémová polévka z lesních hub
předchozí
Dýňová polévka s pomerančem
další
Krémová polévka z lesních hub

Přidejte svůj komentář