0 0
Špízy z uzeného tempehu s hořčičnou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Špízy z uzeného tempehu s hořčičnou omáčkou

    Postup přípravy

    Na 9 špízů budeme potřebovat:

    • 9 špejlí
    • 1 balení uzeného tempehu
    • 250 g cherry rajčátek
    • 1 cibuli
    • olivový olej

    Hořčičná omáčka

    • 1 cibule
    • 1/2 dl bílého vína
    • cca 4 lžíce šlehačky
    • 1 lžička hladké mouky
    • 1/2 lžičky třinového cukru
    • 1 zarovnaná lžička plnotučné hořčice
    • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    • 1 velký stroužek česneku
    • sůl, pepř
    • trocha citronové šťávy
    • olej

    Postup:

    Rajčata omyjeme a osušíme, tempeh nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a ještě na čtvrtky a rozebereme na plátky. Na špelje střídavě napichujeme rajče, cibuli, tempeh, cibuli a tak dále, až je špejle plná. Špízy potřeme olejem a upečeme v trobě pod grilem z každé strany asi 10 minut.

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, až začne chytat zlatavou barvu. Pak přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zakápneme bílým vínem a necháme ho vydusit. Přidáme mouku, opražíme a zalijeme troškou vody. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem a necháme povařit asi 10 minut. Dle chuti případně doladíme citronovou šťávou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Matcha tea – elixír pro zdraví
    další
    Sýrová omáčka s ořechy

    Přidejte svůj komentář