0 0
Štrůdl plněný lososem, mangoldem a bešamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Štrůdl plněný lososem, mangoldem a bešamelem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Tento štrůdl jsme ochutnali před mnoha lety u přátel. Pamatuji se, že nás tenkrát úplně okouzlil. Po dlouhé době jsem si na něj vzpomněla a konečně se do něj pustila 🙂

    • 1 listové těsto (kupuji rozválené v Lidlu)
    • cca 400 g lososa
    • mísu mangoldových listů (u přátel byl se špenátem)
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 30 g másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • plnotučné mléko
    • citronová šťáva
    • olej
    • sůl
    • steakový pepř
    • černý sezam
    • vejce

    Lososa osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Nejprve ze strany, která má kůži. Potom otočíme, komu vadí kůže, tak jí stáhne. Po opečení to jde dobře.

    Mangold omyjeme, nakrájíme na kousíčky a orestujeme s nakrájenou cibulí a česnekem na trošce oleje. Osolíme.

    Hladkou mouku nasucho opražíme, přidáme máslo a uděláme světlou jíšku. Rozředíme mlékem a svaříme do husté omáčky. Ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou.

    Listové těsto na pečícím papíře rozvineme, navrstvíme doprostřed zchladlý mangold, na něj položíme lososa, kterého dle potřeby rozkrájíme na kousky a navrch polijeme bešamelem. Těsto zabalíme do štrůdlu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

    Troubu vyhřejeme na 180 st. C a štrůdl upečeme dozlatova, cca 35 minut.

    lososovystrudl1

     

    lososovystrudl2

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zelné placky s brambory a škvarky
    další
    Rýžový nákyp s jablky a švestkami
    předchozí
    Zelné placky s brambory a škvarky
    další
    Rýžový nákyp s jablky a švestkami

    Přidejte svůj komentář