0 0
Šunkofleky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Šunkofleky

    Postup přípravy

    Co myslíte, odkud původně pocházejí šunkofleky? Osobně bych podle názvu „schinkenflecken“  typovala Německo nebo Rakousko, ale těstoviny asi nejsou jejich tradičním výrobkem. Bůhví, jestli jsou tradičním výrobkem Italů. Domněnky o původu prvních těstovin se různí. Dost možná, že se těstoviny poprvé objevily v Africe 🙂

    Na 6 porcí budeme potřebovat:

    • 600 g těstovinových fleků
    • 500 g uzeného masa (použila jsem uzenou kotletu s kostí)
    • 4 vejce
    • 2 velké stroužky česneku
    • 2 větší cibule
    • pepř
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Uzené maso vaříme vcelku asi 1 a půl hodiny. Poté maso vylovíme, necháme zchladnout a pokrájíme na malé kousky.

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente dle návodu

    Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujememe ve velké pánvi na oleji, až začně mírně chytat zlatou barvu. Přidáme pokrájené maso a ještě chvíli společně opékáme. Do velké mísy přesypeme uvařené, slité těstoviny, přidáme orestované maso, a zalijeme vejci rozšlehanými s trochou soli a čerstvě drceného pepře. Důkladně promícháme, přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 st. C asi na 10 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 15-20 minut, dokud povrch flíčků nebude opečený dozlatova. Opečánky jsou totiž úplně to nejlepší 😛

    Tip:

    V současné době už klasické fleky moc nefrčí, ale ujišťuji vás, že právě z nich je tohle jídlo absolutně bezkonkurenční.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vegetariánská směs se zeleninou a arašídovým máslem
    další
    Galette s jablečným pudinkem, indiánským ovocem a levandulí

    Přidejte svůj komentář