0 0
Sušenky z arašídového másla

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sušenky z arašídového másla

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 42 ks budeme potřebovat:

  • 150 g ovesných vloček (bezlepkáři použijí bezlepkové ovesné vločky)
  • 100 g arašídového másla (mám 100%)
  • 80 g třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 2 špetky soli
  • 1 hodně zralý banán
  • 1 lžička jedlé sody

Postup:

Vločky rozmixujeme v mixéru na mouku. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Banán nastrouháme na hrubém struhadle.

V misce smícháme vzniklou ovesnou mouku s cukrem, solí a sodou. Přimícháme arašídové máslo, rozpuštěné máslo a rozstrouhaný banán. Umícháme kompaktní lepivé těsto.

Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 10 minut. Sušenky zezlátnou, ale budou stále měkké. Tím se nenechte zaskočit, po zchladnutí budou krásně křupavé 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě
další
Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny
předchozí
Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě
další
Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny

Přidejte svůj komentář