0 0
Sušenky z arašídového másla

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Sušenky z arašídového másla

    Postup přípravy

    Na cca 42 ks budeme potřebovat:

    • 150 g ovesných vloček (bezlepkáři použijí bezlepkové ovesné vločky)
    • 100 g arašídového másla (mám 100%)
    • 80 g třtinového cukru
    • 50 g másla
    • 2 špetky soli
    • 1 hodně zralý banán
    • 1 lžička jedlé sody

    Postup:

    Vločky rozmixujeme v mixéru na mouku. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Banán nastrouháme na hrubém struhadle.

    V misce smícháme vzniklou ovesnou mouku s cukrem, solí a sodou. Přimícháme arašídové máslo, rozpuštěné máslo a rozstrouhaný banán. Umícháme kompaktní lepivé těsto.

    Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 10 minut. Sušenky zezlátnou, ale budou stále měkké. Tím se nenechte zaskočit, po zchladnutí budou krásně křupavé 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Krkovice ve švestkové marinádě pečená v papilotě
    další
    Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny

    Přidejte svůj komentář