0 0
Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g čerstvých tagliatelle
  • 100 g slaniny
  • 3 dl rajčatové passaty
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 řapíky celeru
  • 1 střední cibule
  • hrst bazalkových listů
  • 20 g sýru parmazánového typu
  • kousek chilli papričky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

Cibuli, chilli papričku a slaninu nakrájíme na kostičky, řapíky a česnek na plátky. Rajčata nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, sloupeme slupku, vykrojíme bubáky a nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trochu oleje a rozškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a restujeme, dále přihodíme česnek a chilli a opět restujeme a mícháme. Potom přisypeme celer a rajčata a necháme povařit. Vlijeme passatu, osolíme, opepříme, prohřejeme a zasypeme bazalkou.

Uvaříme tagliatelle dle návodu a nastrouháme sýr.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami
další
Linecký koláč s jablky a mandlemi
předchozí
Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami
další
Linecký koláč s jablky a mandlemi

Přidejte svůj komentář