0 0
Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 300 g čerstvých tagliatelle
    • 100 g slaniny
    • 3 dl rajčatové passaty
    • 3 stroužky česneku
    • 3 rajčata
    • 2 řapíky celeru
    • 1 střední cibule
    • hrst bazalkových listů
    • 20 g sýru parmazánového typu
    • kousek chilli papričky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Cibuli, chilli papričku a slaninu nakrájíme na kostičky, řapíky a česnek na plátky. Rajčata nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, sloupeme slupku, vykrojíme bubáky a nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trochu oleje a rozškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a restujeme, dále přihodíme česnek a chilli a opět restujeme a mícháme. Potom přisypeme celer a rajčata a necháme povařit. Vlijeme passatu, osolíme, opepříme, prohřejeme a zasypeme bazalkou.

    Uvaříme tagliatelle dle návodu a nastrouháme sýr.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami
    další
    Linecký koláč s jablky a mandlemi

    Přidejte svůj komentář