0 0
Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem

    Postup přípravy

    Pro 3 osoby budeme potřebovat:

    • 350 g čerstvých těstovin
    • 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
    • 10 velkých lístků šalvěje
    • 6 cherry rajčátek
    • 4 velké stroužky česneku
    • 2 zralá avokáda
    • 1 limetka
    • šťáva z půlky citronu
    • sůl, pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a vhodíme na maličkou pánvičku do horkého olivového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou šalvěj a restujeme dozlatova. Odstavíme z ohně.

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu.

    Avodáda omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící vydlabeme do vyšší nádoby. Osolíme, opepříme, zasypeme rozstrouhaným sýrem, zakapeme citronovou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem.

    Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme na půlky rozkrájená rajčátka a na plátky rozkrájenou limetku.

    Na talíře rozdělíme těstoviny, na ně navrstvíme rozmixované avokádo, posypeme opečeným česnekem a šalvějí a navrch ozdobíme plátky opečené limetky a rajčatových půlek.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Křehký jablečný koláč s ořechy
    další
    Dýňová polévka s červenou čočkou

    Přidejte svůj komentář