0 0
Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tagliatelle s pastou z avokáda, pečeným česnekem a rajčetem

Postup přípravy

Sdílet

Pro 3 osoby budeme potřebovat:

  • 350 g čerstvých těstovin
  • 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
  • 10 velkých lístků šalvěje
  • 6 cherry rajčátek
  • 4 velké stroužky česneku
  • 2 zralá avokáda
  • 1 limetka
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a vhodíme na maličkou pánvičku do horkého olivového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou šalvěj a restujeme dozlatova. Odstavíme z ohně.

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu.

Avodáda omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící vydlabeme do vyšší nádoby. Osolíme, opepříme, zasypeme rozstrouhaným sýrem, zakapeme citronovou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem.

Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme na půlky rozkrájená rajčátka a na plátky rozkrájenou limetku.

Na talíře rozdělíme těstoviny, na ně navrstvíme rozmixované avokádo, posypeme opečeným česnekem a šalvějí a navrch ozdobíme plátky opečené limetky a rajčatových půlek.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Křehký jablečný koláč s ořechy
další
Dýňová polévka s červenou čočkou
předchozí
Křehký jablečný koláč s ořechy
další
Dýňová polévka s červenou čočkou

Přidejte svůj komentář